SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
BTC Scooters

Advertenties

Eilers MX Racing
Motorworkx
Tonnies Bike Shop
Grizzly Racing Service
VH Special Exhaust
Vakgarage Akersloot
Carpus
Ozzo Racing
HVM Parts
HMX Parts
TvH Motorsport
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
De Brug Personeel
Honda

Keurige twintigste plaats voor Tom Meijer in de Dutch Masters in Emmen

Tom Meijer uit Apeldoorn is afgelopen zondag tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op een twintigste plaats geindigd.

Keurige twintigste plaats voor Tom Meijer in de Dutch Masters in Emmen

In de eerste manche werd Tom negentiende en in de tweede manche kwam hij als zeventiende over de finish.


Afgelopen weekend stond de derde wedstrijd voor de Dutch Masters op het programma in Emmen. De organisatie had voor een ijzersterk deelnemersveld gezorgd en circuit Pottendijk lag er perfect geprepareerd bij. Tom heeft de afgelopen tijd meer trainingsmeters kunnen maken op de motor waardoor het rijden nu een stuk beter gaat dan in de afgelopen periode. Dit zorgde ervoor dat Tom met een goed gevoel naar het hoge Noorden afreisde.  

De training verliep moeizaam voor Tom. in eerste instantie wist hij nog wel een tweeëntwintigste tijd te noteren maar door een rode vlagsituatie kreeg de training een herstart. Na deze herstart kwam hij niet in zijn ritme en zat er niet meer in dan een eenendertigste tijd.

De start van de eerste manche was slecht, maar Tom wist in de eerste ronde meteen enkele plaatsen winst te boeken en kwam vrij snel door op een vijfentwintigste positie. Het duurde lang voordat Tom goed in zijn ritme kwam maar in de tweede helft van de race boekte hij nog meer plaatsen winst en eindigde op een nette negentiende positie.

In de tweede manche was Tom zijn start iets beter en lag hij vlot op een tweeëntwintigste plaats. Het circuit was erg zwaar geworden en het rijden van Tom ging gedurende de manche steeds beter. In de loop van de wedstrijd wist hij dan ook meerdere rijders te passeren en kwam in de slotfase aan op de achttiende plaats. Tom zette alles op alles en wist in de laatste ronde nog de zeventiende positie over te nemen. Hierdoor werd de rijder uit Apeldoorn netjes op de zeventiende plaats afgevlagd.

Aankomend weekend stapt Tom op zijn Yamaha 300cc 2-takt machine en zal starten tijdens de eerste  wedstrijd tellend voor het Europees kampioenschap EMX300. Dit kampioenschap gaat dit seizoen van start in Teutschenthal, Duitsland. Daguitslag Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Evgeny Bobryshev 42 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Max Anstie 36 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

20 Tom Meijer 6 Pnt
 

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

Overveld Parts
Ovaa Motors
Van Heck Sportmassages
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
MX Direct
Kellerman Quadschool
Austria Motors
MD Enduro
JH MX Service