Van Laar Suspension
BTC Scooters
Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension

Advertenties

Tonnies Bike Shop
De Brug Personeel
BCS Racing
Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
HVM Parts
TvH Motorsport
Motorworkx
VH Special Exhaust
Ozzo Racing
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Honda
Grizzly Racing Service

Hofstede MX team knokt zich door moeilijke Dutch Masters in Emmen heen

Het Hofstede MX Team kwam afgelopen weekend op beide dagen aan de start op het circuit van Emmen.

Hofstede MX team knokt zich door moeilijke Dutch Masters in Emmen heen

Op zaterdag werd Niels Dijk twaalfde in het ONK 85cc en op zondag kwamen de MX1 en MX2-rijders aan de start bij de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross.

Een week nadat Niels Dijk nog een wedstrijd moest overslaan na een zware val, stond hij nu weer aan de start. Niels had er heel veel zin in maar toch reed hij iets te gespannen tijdens de training. Gelukkig wist hij toch nog een goede ronde neer te zetten, wat hem uiteindelijk een tiende tijd bracht. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en tot overmaat van ramp viel hij ook nog in de tweede bocht. Hierdoor moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen. Alles werd op alles gezet en gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren. Dit resulteerde uiteindelijk toch nog in een twaalfde plaats. In de tweede manche kende Niels een moeilijke wedstrijd, de start was niet goed en ook in de rest van de manche ging het rijden niet goed. Hierdoor zat er niet meer in dan een twaalfde plaats.

Ralph Slager, Dylan Schra en Rene Boer kwamen op zondag aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross. Ralph kende in de MX2 klasse een redelijk goede tijdtraining waarin hij een tweeëntwintigste tijd op de klokken wist te zetten. De eerste manche begon met een tegenslag want in de eerste bocht kwam hij samen met Freek van der Vlist ten val. Tot overmaat van ramp zaten beide motoren in elkaar vast gekneld en kostte het Ralph zo’n driekwart ronde alvorens hij zijn weg weer kon vervolgen. Hierna probeerde hij nog zoveel mogelijk goed te maken en kwam nog terug naar een vijfentwintigste plaats. Ook in de tweede manche was zijn start niet goed en ging het rijden ook verre van lekker. Hij deed wat hij kon maar kwam niet verder dan een tweeëntwintigste plaats.

Voor Dylan Schra was dit zijn eerste Dutch Masters ooit, wat sowieso al een hele mooie ervaring was. Omdat er slechts zesendertig rijders op de wedstrijd waren afgekomen, was Dylan verzekerd van deelname aan de wedstrijd. In de eerste manche begon hij goed aan de wedstrijd, echter maakte hij in de tweede helft van de manche wat foutjes. Hierdoor verloor hij de aansluiting met de rijders voor hem en moest hij genoegen nemen met een negenentwintigste plaats.  In de tweede manche ging het rijden bij Dylan beter en was hij de hele manche in leuke duels verwikkeld. Bij het vallen van de vlag betekende dit de eenendertigste plaats.

René Boer maakte na lang blessureleed zijn rentree in de MX1. Tijdens de training lag de baan al redelijk lastig waardoor hij moeite had om een goede tijd neer te zetten. Toch zette hij verschillende keren aan en kwam uit op een zesentwintigste tijd.

In de eerste manche startte René  goed mee maar raakte hij  in de tweede bocht een gevallen rijder waardoor hij zelf ook viel. Een aantal ronden later had René weer aansluiting met het groepje rijders voor zich maar door valpartijen en uiteindelijk een gebroken gaskabel moest hij de strijd staken. In de tweede manche kon Boer geen ritme vinden en had hij moeite om de manche op een goede manier te voltooien waardoor er niet meer in zat dan een achtentwintigste plaats.

Voor de MX1 en MX2 rijders staat aankomende zondag de volgende ONK wedstrijd op het programma in Veendam.

 

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Overveld Parts
Austria Motors
MD Enduro
Ready 2 Compete
MX Direct
Van Heck Sportmassages
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
JH MX Service
VdLaarRacing