SJ Racing
BTC Scooters
Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

Carpus
VH Special Exhaust
De Brug Personeel
Grizzly Racing Service
BCS Racing
Ozzo Racing
HVM Parts
MX Stage Alain Roels
Honda
Motorworkx
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Eilers MX Racing
Tonnies Bike Shop

Christopher Mills scoort vijf EK punten in het zware zand van Lommel

Het Pro Grip MX United team heeft in de Belgische ronde van het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel vijf punten weten te scoren.

Christopher Mills scoort vijf EK punten in het zware zand van Lommel

Christopher Mills wist met een zestiende plaats in de eerste manche vijf punten te scoren. In de tweede manche bleef hij door mechanische problemen puntloos. Rasmus Hakansson kwam in de beginfase van beide manches in de problemen waardoor hij niet tot scoren kwam.

 

De rijders werden gedurende het weekend geconfronteerd met een zwaar circuit en wisselende weeromstandigheden waardoor het circuit vooral op zaterdag zeer nat was.

 

Christopher Mills begon goed aan zijn weekend door in de tijdtraining een scherpe vierde tijd op de klokken te zetten. Dit gaf de jonge Brit veel vertrouwen voor de eerste manche op zaterdagmiddag. Helaas zat hij er na het vallen van het starthek niet goed bij waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Op een eenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette alles op alles om plaatsen winst te boeken. Omdat de verschillen tussen de rijders bijzonder klein zijn, werd er op het scherpst van de snede gestreden. Toch slaagde Mills erin om zich terug te knokken tot in de punten en op een zestiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche begon hij goed aan de wedstrijd en kreeg de veertiende plaats in handen. Helaas kreeg hij in de slotfase te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten en niet tot scoren kwam.

 

Ook Rasmus Hakansson wist zich met een dertiende tijd in zijn groep rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Helaas kreeg hij in de beginfase van beide manches een tegenslag te verwerken waardoor hij veel tijd verloor. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche niet verder kwam dan een vijfendertigste plaats. In de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start waarbij zijn motor schade opliep en hij gelijk de wedstrijd moest verlaten.

 

Aankomend weekend komen de Yamaha-rijders in actie tijdens de voorlaatste EMX125 wedstrijd van het seizoen in het Zwitserse Frauenfeld.

 

Daguitslag EMX125 Lommel:

1 Mikkel Haarup 50 Pnt

2 Brian Moreau 40 Pnt

3 Gianluca Facchetti 40 Pnt

4 Kevin Horgmo 40 Pnt

5 Jeremy Sydow 27 Pnt

22 Christopher Mills 6 Pnt

40 Rasmus Hakansson 0 Pnt

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
MD Enduro
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
MX Direct
Ovaa Motors
Austria Motors
Kellerman Quadschool
Van Heck Sportmassages