SJ Racing
Van Laar Suspension
BTC Scooters
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

BCS Racing
VH Special Exhaust
Carpus
Honda
HMX Parts
Grizzly Racing Service
De Brug Personeel
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Motorworkx
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
HVM Parts
Tonnies Bike Shop
Vakgarage Akersloot

Tom Meijer scoort nette achtste plaats in EMX300 Kampioenschap te Lommel

Tom Meijer heeft in de voorlaatste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in het Belgische Lommel een achtste weten te behalen.

Tom Meijer scoort nette achtste plaats in EMX300 Kampioenschap te Lommel

De crosser uit Apeldoorn finishte in de tweede manche op deze nadat hij in de eerste manche ruim in de top tien rijdend hard ten val kwam en de wedstrijd moest verlaten.

 

Afgelopen weekend deed Tom mee aan de voorlaatste wedstrijd van het Europees kampioenschap EMX300 in Lommel, België.  Een zeer zwaar circuit, waar Tom twee jaar geleden tijdens dezelfde wedstrijd een super resultaat wist neer te zetten. Hierdoor reisde hij dan ook met alle vertrouwen af naar deze wedstrijd.

 

Op zaterdagochtend stond voor Tom de kwalificatie op het programma. Het circuit was nog erg snel en moest nog zwaar gaan worden. Er deden achtenveertig rijders mee aan de kwalificatietraining waarvan er veertig doorgingen naar de manches. Tom zat lekker in zijn vel en zette meerdere ronden aan om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Aan het einde van de training stond er een vijftiende tijd op de klokken, waar hij redelijk tevreden mee was, vooral omdat een tijd zetten niet zijn sterkste punt is.

               

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon op een zestiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging erg goed en Meijer knokte zich al snel naar een tiende positie. Bij het passeren van de rijder op de negende plaats werd Tom iets opgehouden en het gat  naar de rijders voor hem werd groter. Hierdoor kreeg Tom haast en wist hij de ene na de andere rijder te passeren. Enkele ronde later kwam hij bij het springen van de finishtafel hard ten val. Tom kwam verkeerd tegen de schans aan waardoor hij met zijn lichaam hard in aanraking kwam met de oploop van de bult. Hierbij blesseerde hij gelukkig niets, alleen zijn zicht was erg slecht en hij voelde zich duizelig. Hierdoor stond Tom een ronde stil in de pits alvorens hij zijn weg vervolgde. Op karakter lukte het Tom toen om van achtendertigste plaats nog terug te rijden naar een achtentwintigste plaats maar dit was natuurlijk niet het resultaat wat erin had gezeten.  

 

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Bij de start zat hij er beter bij dan in de eerste manche en kon op een veertiende positie aan zijn wedstrijd beginnen. In de eerste twee ronden verloor hij twee plaatsen, maar knokte zich vervolgens weer goed naar voren. Hij wist de ene na de andere rijder te passeren en kwam al snel op een negende positie door. Tien minuten voor het einde nam Tom de achtste plaats over en reed erg constant tot aan de finishvlag. Hij werd op een achtste plaats afgevlagd, waar hij zeer tevreden mee was.

 

Totaal werd de rijder uit Apeldoorn dit weekend veertiende. Voor hem een mooi weekend, wat hem hongerig maakt voor volgend jaar.

 

Daguitslag EMX300 Lommel:

1 Mike Kras 47 Pnt

2 Brad Anderson 47 Pnt

3 Rick Satink 38 Pnt

4 Kenny Vandueren 32 Pnt

5 Andero Lusbo 30 Pnt

14 Tom Meijer 13 Pnt

AGM Scooters
BTC Scooters

Reacties

Advertenties

Ovaa Motors
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
Van Heck Sportmassages
MD Enduro
JH MX Service
Bakens Yamaha
MX Direct
Overveld Parts
Austria Motors