Van Laar Suspension
HK Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
SJ Racing
BTC Scooters

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Honda
HMX Parts
De Brug Personeel
Ozzo Racing
Motorworkx
HVM Parts
TvH Motorsport
VH Special Exhaust
Vakgarage Akersloot
Tonnies Bike Shop
Carpus
Grizzly Racing Service
BCS Racing

Top 20 klasseringen voor Max Schwarte tijdens EMX 125 Lommel

Max Schwarte heeft dit weekend zijn eerste EMX 125cc wedstrijd gereden.

Top 20 klasseringen voor Max Schwarte tijdens EMX 125 Lommel

Na een reeds goeie resultaten tijdens het ONK125cc en Dutch Masters werd, mede geïnitieerd door een aantal sponsoren van Max, waaronder Boensma Automaterialen Goor, afgereisd naar Lommel met als belangrijkste doelstelling kwalificatie.

 

Max diende zich dus eerst te kwalificeren op zaterdagochtend in de allereerste groep die de baan mocht betreden. De baan die vlak naar nat was na de vele regen de voorgaande nacht. Doordat de baan vlak was kon Max zijn voordeel als Nederlandse zandrijder en al zijn trainingsarbeid voorafgaande Lommel, niet direct uitbuiten en eindigde hij op een 25e plaats wat lang niet voldoende was voor kwalificatie. De eerste 15 kwalificeren zich rechtstreeks voor beide manches. Max, rijden op de vertrouwde Yamaha met vering optimaal afgesteld door Ultimate, was veroordeeld tot the last change waarbij de eerste 10 zich alsnog kwalificeren.

 

Tijdens de last change had Max een goeie start en werkte hij zich van een 6e plaats op naar een 4e waarbij hij uiteindelijk als 6e finishte. De kwalificatie voor de wedstrijden was een feit!

 

Ondanks dat Max in de week voorafgaande Lommel veel starts geoefend had op de door de fam. Elzinga beschikbaar gestelde startrek  startte Max de eerste manche buiten de top 30. Maar op zijn Riwa getunde Gebben Racing Yamaha werkte hij zich, constant en strak rijdend op naar een uitstekkende en verdiende 22ste plaats en 3e Nederlander. Helaas net geen Ek punten! (eerste 20) maar Max en zijn team konden terug kijken op een sterke race van Max.

 

De tweede manche was de start wederom niet goed maar Max hield zijn snelheid door de eerste bocht hoog. Echter iemand viel vlak voor Max waardoor hij rond de 40ste plaats wederom kon beginnen aan een inhaal race. Max wist op het zware circuit in zijn Bell/Scott/Kenny Racing kleding vele plaatsen goed te maken en finishte uiteindelijk op een knappe 23e plaats en als tweede Nederlander!

 

Er hadden de tweede manche zeker punten ingezeten, maar door de pech in de eerste bocht werd dit een vrijwel onmogelijke opgave ondanks dat de ronde tijden de laatste ronden vergelijkbaar waren met rijders in de top 15.

 

Kortom een hele ervaring rijker en zeer tevreden keerde de voor Stichting Motorsportpromotie Oost Nederland rijdende Max naar huis. Max wil hierbij vooral de stichting, al zijn sponsoren, begeleiders en in het bijzonder zijn gelegenheidsmonteur Laurens Jannink bedanken voor hun steun en bijdrage aan deze unieke ervaring!

BTC Scooters
AGM Scooters

Reacties

Advertenties

MD Enduro
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Austria Motors
VdLaarRacing
Ovaa Motors
MX Direct
Bakens Yamaha
JH MX Service
Van Heck Sportmassages